Artikel

Klantcase: Sense Restaurant bespaart 6.000 euro op energiekosten


“Energie is iets wat 80% van de mensen niet interesseert. Ook al is het wel belangrijk,” vertelt Dennis Middeldorp, eigenaar én chef van Sense Restaurant in Den Bosch. Gas en elektra zijn immers een groot onderdeel van jouw vaste lasten. Bij Gulf Gas + Power kijken we verder dan de prijs per kilowattuur of kuub. Dat leverde Michelin chef Dennis uiteindelijk een besparing op van 6.000 euro.

Sense Restaurant vind je in Den Bosch, aan het historische Jeroen Boschplein. Chef Dennis en zijn team bereiden alle gerechten met dagverse ingrediënten. Ook kun je er een passende wijn of cocktail bij bestellen. Dat resulteert in de ultieme smaakbeleving. Maar een bezoekje aan het stijlvol ingerichte Sense is al een beleving op zich. Opvallend is de grote open keuken als stralend middelpunt. 

Waar gekookt wordt, wordt energie verbruikt. Zo ook bij Sense Restaurant. Dennis vertelt: "Van mijn maandelijkse kosten gaat er ongeveer 10% naar gas en elektra.” Of energie nu een wat kleiner of groot onderdeel is van jouw vaste lasten, geen enkele ondernemer wil te veel betalen voor zijn of haar energieverbruik. Zo ook Dennis niet. “Ik ging regelmatig sporten met Michel en Robin (medeoprichters Gulf Gas + Power). Ik heb ze daar leren kennen. Ze kwamen af en toe ook bij ons eten in het restaurant. Op een gegeven moment raak je aan de praat. Ik vertelde dat ik eigenlijk best wel veel geld betaal voor gas en elektra."

Ieder bedrijf is anders. Te veel betalen voor gas en elektriciteit, kan dan ook verschillende oorzaken hebben. Daarom is persoonlijk contact, gewoon even langsgaan of de telefoon oppakken, ook zo belangrijk. "Medewerker Gulsah van Gulf Gas + Power is bij mij komen kijken en heeft met mij overlegd hoe en wat." Op basis van wat we bij Sense Restaurant zagen en hoorden, hebben wij vervolgens een passende offerte opgesteld. Geen confectiemaat, maar de maat die Sense het beste past.

Wat zo’n passende offerte precies oplevert, is van tevoren lastig te zeggen. Dat kun je alleen ondervinden. Voor Sense Restaurant pakte het in ieder geval behoorlijk voordelig uit. "Ze hebben voor mij uitgerekend hoeveel ik zou moeten betalen en uiteindelijk zou ik dan op jaarbasis 6.000 euro besparen. Wij betaalden ook twee keer vastrecht, dit komt omdat wij twee adressen hebben. Gulf Gas + Power gaf aan dat dat niet nodig is en dat ze het konden veranderen. Dit is inmiddels geregeld en nu hoef ik dit maar een keer te betalen. Ik vind het fijn dat ze graag met mij meedenken."

Waarom Dennis nu uiteindelijk voor Gulf Gas + Power heeft gekozen? "Ik ben vaker van energieleverancier gewisseld, maar dat gaat altijd fout. Dit kost altijd te veel geld en hoe dat komt weet ik niet. Als ik Michel en Robin niet had gekend, dan was ik niet nog keer overgestapt. Ze kleden het aanbod anders in, waardoor het meer vertrouwd voelt dan bij de grotere energieleveranciers. Als die mij bellen, dan hebben ze altijd van die standaardzinnen. Dus ik vind het persoonlijke contact fijn en ook dat een bedrijf kennis in huis heeft. Ik wil graag ontzorgd worden en zien dat het goedkoper kan."

"De belangrijkste reden om te wisselen van energieleverancier, is en blijft prijs," vertelt Michel, Managing Director van Gulf Gas + Power. "Die scherpe prijs kunnen wij aanbieden omdat wij de inkoop van energie zelf regelen. Zonder een speciale afdeling of externe partij die dat voor ons doet. Maar een scherpe prijs gaat verder dan de kosten per kilowattuur of kuub. Hoeveel vastrecht betaal je bijvoorbeeld? Maar ook, in Dennis’ geval, een kadasterregistratie of eventuele subsidies. Daar komt meer energiekennis bij kijken." 

Benieuwd wat Gulf Gas + Power voor jou onderneming kan doen? Neem dan, helemaal vrijblijvend, contact met ons op. Wij ondersteunen jouw bedrijf waar nodig!

Vorige Verder
Gerelateerd