Artikel

Nederlandse innovators starten energiebedrijf voor ondernemers onder de naam Gulf Gas + Power


’s-Hertogenbosch - Drie Nederlandse innovators lanceren op 14 maart 2018 een nieuw energiebedrijf: Gulf Gas + Power, een 117 jaar oude start-up. Speciaal voor ondernemers. Hiermee geven zij tegenwicht aan de oneerlijke gas- en elektraprijzen binnen de zakelijke markt.

Oprichters zijn ook aandeelhouders

Het nieuwe energiebedrijf, Gulf Gas + Power, is opgericht door Michel Koornstra (Managing Director), Robin van Klaveren (Operations Director) en Edwin Hendrikse (Finance Director). De drie mannen zijn naast oprichters ook aandeelhouders van de 117 jaar oude start-up. De afgelopen jaren hebben zij hun sporen verdiend in de wereld van energy trading, financiën en innovatie. Onder meer bij Delta en Essent.

Bedrijven betalen oneerlijke prijzen
De manier waarop men energie produceert, verandert snel. Dat geldt ook voor de manier waarop men energie levert en opslaat. Maar de manier waarop bedrijven energie inkopen en energieleveranciers energie verkopen, is volgens Michel sinds de jaren ‘50 niet veranderd: “Door gebrek aan transparantie, onnodige complexiteit en chronische inefficiëntie, betalen Nederlandse bedrijven al decennialang oneerlijke gas- en elektraprijzen."

Slimmer, beter, sneller, makkelijker
Gulf Gas + Power gaat energie leveren zoals het zou moeten, niet zoals vandaag wordt gedaan. Dus geen verstopte marges, buitensporige opzegtermijnen, stilstaande centrales en verouderde IT-systemen. Volgens het management team zijn technologie, kennis en jarenlange ervaring key om de zakelijke markt te voorzien van eerlijke energieprijzen. Michel: “Ik vind dat we ons bij alles wat we doen, elke keer moeten afvragen ‘kan het niet makkelijker, kan het niet simpeler, kan het niet duidelijker’.”

Bedrijven zijn geen tabje op consumentenwebsite
Michel geeft aan dat zakelijke klanten recht hebben op directe toegang tot de energiemarkt. “Ondernemers zijn bij de drie grootste leveranciers een tabje op hun consumentenwebsite en krijgen niet de aandacht die ze verdienen.” Bij de nieuwe energieleverancier staat de GulfCore centraal: een digitaal verkoopplatform met vaste en flexibele gas- en elektriciteitsproducten. De producten zijn ontwikkeld met ondernemers en daardoor volledig afgestemd op hun behoeften. Zakelijke klanten krijgen directe en, als ze dat willen, realtime toegang tot de energiemarkt. Op 14 maart 2018 gaat het digitale verkoopplatform live. Hiermee is Nederland het eerste land ter wereld waar Gulf gas en elektriciteit verkoopt.

Energiecontract binnen 3 minuut 14
Voor het online aanvragen van een offerte bij Gulf Gas + Power, zijn alleen de eerste letters van een bedrijfsnaam nodig. Hierna worden de overige gegevens in de GulfCore automatisch opgehaald. Vervolgens krijgt men direct de prijzen te zien. Deze zijn gekoppeld aan de markt en hierdoor up-to-date. “Wij bieden altijd de best beschikbare prijzen en deze zijn scherper dan de prijzen van de grootste spelers in de markt,” aldus Michel. De aanvraag van een zakelijk energiecontract duurt in totaal 3 minuut 14.

Over Gulf Gas + Power
Gulf Gas + Power is een 117 jaar oude start-up die de zakelijke energiemarkt wakker wil schudden. De energieleverancier maakt de levering van gas en elektriciteit voor ondernemers begrijpelijk, tastbaar en eerlijk. Daarbij staat de energiebehoefte van de ondernemer centraal, niet de centrales van het energiebedrijf. In de GulfCore, het digitale verkoopplatform, worden vaste en variabele producten realtime gekoppeld aan de marktprijzen. Zo krijgt de ondernemer altijd de beste prijs die 100% past bij zijn/haar individuele bedrijfsprocessen. De cultuur van Gulf Gas + Power kenmerkt zich door passie, openheid en diversiteit. Talent en kennis spelen daarbij een belangrijke rol. Het bedrijf is opgericht door Michel Koornstra, Robin van Klaveren, Edwin Hendrikse.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Michel Koornstra | Managing Director | 0627056564 | michel@gulfgasandpower.nl

Verder
Gerelateerd